Maak kennis met Ine en Cristina

Ik ben Ine (1998). Mijn dansverhaal start hier in het hartje van Genk als driejarige kleuter. Mijn ervaring in ballet, jazz, moderne en hedendaagse dans maken mij de danser die ik ben vandaag. Met de Studio A’tack residentie wil ik op zoek gaan naar de betekenis van ‘Water’ in onze natuur. Welke vormen neemt het aan? Welke gevoelens wekken deze betekenissen bij mij op? Welke klanken creëert het? Hoe beïnvloedt water ons dagelijks leven? En vooral: hoe kunnen we water integreren in dans?  

Deze residentie ga ik samen met Cristina doen, Wij kennen elkaar al enkele jaren en vullen elkaar goed aan. We hebben ervaring in verschillende stijlen dus deze residentie is een leergelegenheid voor ons beide. Dit gaat het ook een uitdagende periode maken, waarbij we uit onze comfortzone gaan komen om samen iets te creëren waar we trots op kunnen zijn.  

Foto’s links en midden: CK Dancestudio
Foto rechts: Balletschool Capriccio

Ik ben Cristina. 16 jaar, en woon Genk. Mijn eerste danspasjes waren ook als driejarige. Erg snel ontdekte ik hoeveel plezier dans me bracht, van de gewone lessen tot de optredens, van de balletzaal tot de hiphoples. Ik heb ervaring in meerdere stijlen waar mijn klassieke ervaring van jongs af aan steeds bij te pas komt. Op dit moment ben ik nog steeds erg actief in de danswereld, ik volg wekelijkse lessen in verschillende stijlen, zit in 2 wedstrijdteams en geef daarbuiten nog les. Ik kijk ernaar uit om samen met Ine, de andere, minder commerciële, kant van dansen helemaal verder uit te pluizen. Tijdens Studio A’tack gaan we iets creëren rond water. Wat doet water de dag van vandaag met onze natuur? Welke invloed heeft het op ons? En vooral, wat kunnen wij daarmee creëren? Het wordt iets totaal buiten mijn comfortzone, maar daarom net zo interessant. Als jong meisje heb ik enkele jaren les gehad van Ine. Iemand waar ik altijd naar opkeek. Nog steeds. Iemand die zich elke keer geeft bij het dansen. Of het nu op het podium is, of in de les, als Ine danst, weet je zeker dat ze alles op alles aan het zetten is. 

Ine en Cristina resideren van 15 t.e.m. 19 juli en 7 t.e.m. 9 augustus 2024 in het stadhuis in Genk.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: